Home

Achtergrond

Bemoeien met rijstijl garantie voor ruzie

Wie de komende dagen met de auto op reis gaat, kan zich maar beter niet bemoeien met de rijstijl van de bestuurder.

Volgens een onderzoek van routenet.nl onder 531 mensen ergert meer dan de helft van de bijrijders (53 procent) zich aan de bestuurder. 40 procent van de bestuurders ergert zich aan de bijrijder.

De kans op irritaties is het grootst op een route die nog nooit eerder is gereden. Bestuurders ergeren zich vooral aan kritiek op de rijstijl (58 procent), onduidelijke routeaanwijzingen (20 procent) en gepraat en gezang (13 procent).

Bijrijders irriteren zich als de bestuurder te langzaam rijdt (31 procent), juist te hard rijdt (23 procent) of niet luistert naar aanwijzingen (22 procent). In de auto ergeren vrouwen zich meer aan hun partner dan mannen, ongeacht hun plek in de auto. Vrouwen ergeren zich vooral aan kritiek op de rijstijl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.