Home

Achtergrond

Belgen dol op nieuw broodbeleg: speculaaspasta

Een nieuw Belgisch broodbeleg blijkt zeer in de smaak te vallen bij de zuiderburen. De een na de ander koopt potjes speculaaspasta, als ze tenminste niet zijn uitverkocht.

Speculaaspasta is een toevallige uitvinding in een tv-wedstrijd voor nieuwe producten. De pasta is gemaakt van dezelfde ingrediënten als de gewone harde speculaas. Alleen is het zachter gemaakt, zodat het op de boterham kan worden gesmeerd.

Els Scheppers (39), een marketingmanager uit Bornem bij Antwerpen, stapte vorig jaar met de speculaaspasta naar het Vlaamse tv-programma De Bedenkers. Ze won er niet de finale, maar sloot wel een contract met de grote koekjesfabriek Lotus.

Die fabriek moest de productie al meermalen opvoeren, wegens de enorme vraag van supermarkten. "We wisten dat het een goed product was. Maar dat het zo zou aanslaan bij onze klanten, hadden we niet verwacht'', zegt supermarktketen Colruyt in de zaterdageditie van de Vlaamse krant Het Belang van Limburg. De keten Carrefour spreekt van een "een zelden gezien succes''.

De verkoop groeit zelfs in Wallonië, waar het Vlaamse tv-programma over het product niet te zien was. Vanuit omringende landen groeit de belangstelling naar het populaire broodbeleg, dat in het Vlaams overigens 'speculoospasta' heet.

Scheppers is niet verrast door het succes. "Ik wist dat dit ging gebeuren'', zegt ze. "Vooral omdat iedereen er bij mij thuis ook al niet van kon afblijven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.