Home

Achtergrond 164 x bekeken 2 reacties

Belg onderzoekt misstanden diertransporten en slachterijen

Het ministerie van landbouw heeft een Belgisch onderzoeksteam aangewezen om misstanden in de vleessector te onderzoeken.

Het team staat onder leiding van Boerenbond-voorzitter en voormalig hoogleraar Piet Vanthemsche. Vanthemsche vervulde recent verschillende bestuursfuncties bij de Belgische federale overheid.

Hij was bestuurder van het Belgisch Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vanthemsche was tevens administrateur-generaal van het Federaal Geneesmiddelenagentschap.

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid kende hem in 2004 de prijs voor beste Nederlandstalige Overheidsmanager toe. Vanthemsche wordt geassisteerd door twee dierenartsen en de FAVV-directeur voor interne audits. De uitkomsten van het onderzoek worden rond de zomer bekendgemaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerin

  Bussy-girl,
  Wil je eerst eens nadenken, argumenten beoordelen op correctheid voordat je zomaar wilde kreten de wereld instuurd. Het is ronduit beledigend zoals jij stelt dat boeren met hun vee omgaan. Ik ken op ons bedrijf en op alle bedrijven bij ons in de regio geen dieren die aan jou beschrijving voldoen. Ik beoordeel jou ook niet zonder daar redelijk afgewogen argumenten voor te hebben, al krijg ik daar wel veel zin in .....

 • no-profile-image

  Bussy-girl

  Ga dan eerst maar eens op de markten kijken wat er voor dieren worden aangevoerd, het ligt al bij de boeren die besluiten welke dieren er moeten worden opgeruimd.
  De slachthuizen doen hun werk de stallen moeten leeg, zij kunnen er niets aan doen dat een koe geen verzorging gekregen heeft, de hoeven doorgegroeid zijn of de uier over de grond sleept, ze ondervoed zijn.
  De aanvoer moet verwerkt worden

Of registreer je om te kunnen reageren.