Home

Achtergrond 177 x bekeken

Bedrijfsleven in hoger beroep om Hollandse Brug

De transportorganisaties TLN en EVO gaan in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Zwolle, meldden ze vandaag.

De rechter bepaalde in februari dat de overheid de Hollandse Brug in 2007 terecht heeft afgesloten voor vrachtverkeer.
De brug in de A6 ging in april 2007 dicht voor vrachtwagens omdat de constructie mankementen vertoonde en moest worden hersteld. Met de gang naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, hopen de brancheorganisaties alsnog een volledige vergoeding van de geleden schade te bewerkstelligen.

EVO en TLN eisen tevens dat ze voortaan eerder en zorgvuldiger worden betrokken bij een verkeersbesluit of -maatregel. Ze nemen daarmee een voorschot op het onderhoud aan bruggen en viaducten dat de komende jaren staat te gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.