Home

Achtergrond

Bayer Cropscience beschuldigt Chinezen van schending patentrecht

Na onder meer Danone is nu ook Bayer Cropscience een rechtzaak begonnen tegen een Chinees bedrijf.

Volgens de Duitse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden produceert en verkoopt Jiangsu Tian Rong op grote schaal illegaal Mefenpyr.

Mefenpyr wordt aan herbiciden toegevoegd met als doel de herbicide substantie in gewassen versneld af te breken. Zo worden gewassen beschermd. Het Chinese concern heeft volgens de Duitsers Mefenpyr afgezet in China maar ook daarbuiten in andere Aziatische landen.

Bayer Cropscience heeft de laatste jaren systematisch haar productie, verkoop en distributie-activiteiten in China uitgebreid. Net als eerder voedingsmiddelenconcern Danone maar ook grote autoconcerns blijkt nu dat in China copycats actief zijn.

Christophe Dumont, hoofd van de afdeling herbiciden, toont zich dan ook verbolgen: "Sterke patentbescherming is de basis van onze innovatieve kracht. We zijn dan ook vastbesloten ons patentrecht met alle juridische middelen te doen gelden."

Of registreer je om te kunnen reageren.