Home

Achtergrond

Balkenende 'bevreemd' over reacties na debat Fitna

Premier Jan Peter Balkenende is "verbaasd'' en "bevreemd'' over de reacties in de dagen na het Kamerdebat over Geert Wilders' film Fitna.

Hij zei dat vandaag en marge van de NAVO-top in Boekarest.

"Zolang ik premier ben heb ik niet meegemaakt dat documenten worden gerelativeerd'', zei Balkenende over de openbaarmaking van het verslag van eengesprek tussen Wilders en de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Daaruit blijkt dat Wilders zelf zei dat hij mogelijk aan het einde van zijn film pagina's van de Koran zou verscheuren of verbranden. Wilders noemt het document een "vod''. Hij houdt vol dat hij nooit iets heeft gezegd over de inhoud van de film en beticht het kabinet van leugens.

Volgens Balkenende gaat het niet over visies of meningen maar over feiten. Het verslag is volgens hem "glashelder''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.