Home

Achtergrond 180 x bekeken

BP investeert fors in biobrandstoffen

Het Britse olie- en gasbedrijf BP gaat 560 miljoen dollar investeren in de Braziliaanse productie van ethanol uit suikerriet.

BP benadrukt daarbij dat het plan de voedselvoorziening niet in gevaar brengt. BP koopt voor 60 miljoen een belang van 50 procent in Tropical BioEnergia, een joint-venture met de agribusiness groep Grupo Maeda en de suiker- en ethanolproducent Santelisa Vale.

Tropical BioEnergia investeert een miljard dollar in haar eerste ethanolfabriek waarvan de helft wordt verstrekt door de Britten. De Braziliaanse partners zijn al aan het zoeken naar een geschikte lokatie voor een tweede fabriek.

Volgens BP is er geen tekort aan landbouwgrond in Brazilië en is de meeste grond die wordt gebruikt voor de teelt van suikerriet tot nu toe in gebruik als grasland. ''Ik denk niet dat dit soort projecten op wat voor manier dan ook kan worden gekoppeld aan het debat over voeding en brandstof,'' aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.