Home

Achtergrond 271 x bekeken 4 reacties

Aprilgrap: leeuwen en tijgers aan de sla in de dierentuin

Boze reacties zijn vandaag Blijdorp ten deel gevallen.

De directie heeft namelijk aangekondigd dat het Rotterdamse dierenpark 100 procent vegetarisch zou worden. Zelfs de leeuwen en de tijgers zouden de rest van hun leven op een sla dieet van sla moeten teren.

De dierentuin zou zijn gezwicht voor de lobby van de Nederlandse Vegetariërsbond. "Dierenmishandeling", gilden sommige - zij het wat selectieve - dierenvrienden al.

Wie even verder nadacht en op de kalender keek, had kunnen zien dat het hier om een aprilgrap ging. Maar een groot aantal gerenommeerde media waren in de grap van Blijdorp en de vegetariërsbond getrapt.

Lees ook Sla voor leeuwen in Blijdorp

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leon

  Leuke grap! Ik was er in eerste instantie ook ingetrapt. En was furieus.
  Wel waren er veel anderen die het meteen doorhadden: "ijsberen aan de ijsbergsla" bijvoorbeeld...

 • no-profile-image

  vlees

  Haha, volgend jaar alle koeien aan de karbonades zetten op 1 april. Misschien wel goed voor het eiwitgehalte in de melk??

 • no-profile-image

  de vleeseters

  Vlees is zo gek nog niet. Gave 1 april grap. Vegetarisch Nederland moet weten dat vlees eten noodzakelijk is. Leeuwen en tijgers zijn uiteraard vleeseters. Mensen eten plantaardig voedsel EN vlees. Hou dat zo.
  Goed voor ons land en onze sector.

 • no-profile-image

  W-R

  Had een reportage hierover gehoord bij Vroege Vogels. Ze hadden al ervaring met vegetarisch voedsel in India, volgens hen. Was er toch van uitgegaan dat ze dit toch echt zouden doen. Gelukkig hebben ze nog enig gezond verstand in Blijdorp.

Of registreer je om te kunnen reageren.