Home

Achtergrond 1 reactie

Anti-kooi-awards uitgereikt

Good Egg Award voor onder meer McDonald's en Unilever.

McDonald’s Europa en Unilever Europe zijn op 16 april 2008 beloond met een Good Egg Award van Compassion in World Farming (CIWF), wereldwijd de belangrijkste organisatie voor het welzijn van boerderijdieren.

McDonald's

Een Good Egg Award 2008 is aan McDonald's Europe toegekend als blijk van waardering voor het stoppen met de verkoop of het verwerken van eieren uit kooihuisvesting. Vanaf eind 2010 gebruiken alle McDonald’s restaurants in 21 EU-landen scharreleieren en vrije-uitloopeieren in plaats van batterijeieren. Bij McDonald’s Nederland zal dit eind 2008 al een feit zijn.

Unilever

Unilever Europe heeft een Good Egg Award 2008 ontvangen omdat het er naar streeft in heel West-Europa per 2012 geen kooi-eieren meer te gebruiken in alle merken mayonaise en dressings (waaronder Hellmann's, Amora, Calvé, Maille and Ligressa).Unilever is al begonnen met het gebruiken van niet-kooi-eieren in Nederland en Oostenrijk. Zomer 2008 zal Hellmann's mayonaise in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gemaakt worden zonder kooi-eieren.

Overige winnaars Good Egg Award

• Op site CIWF alle winnaars van de Good Egg Awards 2008

• Op agd.nl: Eind 2008 geen kooi-eieren meer bij McDonald's

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  zit duitsland

  Lezers,

  Toonde onderzoek in Duitsland niet aan dat kooieieren "schoner" zijn dan scharreleieren? ( o.a. minder dioxine)
  De "groene" heb dat daar maar snel doodgezwegen.
  Dus omdat een stelletje onverlaten zich bezig houdt met onzinnige werkverschaffing voor zichzelf, moeten de consumenten ongezonder gaan eten.
  Hoezo de omgekeerde wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.