Home

Achtergrond

Amerikanen werken aan nieuw PRRS-vaccin

Amerikaanse wetenschappers werken aan een nieuw soort vaccin tegen de varkensziekte PRRS, abortus blauw.

Volgens de onderzoekers van de South Dakota State University moet de nieuwe generatie van het vaccin de resultaten van varkenshouders wereldwijd verbeteren.

Het gaat om een genetisch vaccin, dat volgens nieuwe technieken ontwikkeld wordt. De wetenschappers onderzoeken hoe het virus het afweersysteem van het dier aantast. Met klonen van het virus wordt de genetische informatie vervolgens gemanipuleerd.

In Nederland is PRRS sinds de jaren 90 bekend en redelijk onder controle. Toch is het wel een kostenpost voor veel bedrijven. Ook wereldwijd veroorzaakt PRRS problemen, vooral in China leidt het tot grote problemen in de varkenssector. Er zijn op dit moment al wel entstoffen verkrijgbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.