Home

Achtergrond 173 x bekeken

Alstroemeria Award 2008 niet uitgereikt

Geen van de cultivars die zijn aangedragen voor de Alstroemeria Award 2008 is veelbelovend genoeg.

Daarom wordt de award niet uitgereikt, meldt keuringsinstantie VKC.

Veertien cultivars waren aangedragen voor de award van 2008. Eind 2007 waren daar, na de eerste ronde, nog drie van over. Na beoordeling van de VKC-jury, aangevuld met productdeskundigen van de veilingen, was het eindoordeel eenduidig. Geen van de cultivars voldeed aan de eisen van de award.

Er werd gekeken naar onder andere steelkwaliteit, presentatie van bloem, scherm en blad, marktaspecten, houdbaarheid en productieverloop. Vooral op het laatste punt waren nog te veel vraagtekens bij alle deelnemers, aldus de jury.

De drie kandidaten, Flame, Panorama en Anastasia, hadden allemaal goede en minder goede aspecten, maar zouden volgend jaar een grotere kans hebben op de award. Dan zijn er meer cijfers bekend over de productie. Tot die tijd blijft Primadonna, de winnaar van 2007, de laatste aanwinst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.