Home

Achtergrond

Alsnog collegeakkoord Tilburg

Met wat meer moeite dan verwacht hebben de Tilburgse gemeenteraadsfracties van PvdA, GroenLinks, SP en VVD vandaag alsnog een collegeakkoord bereikt.

De partijen onderhandelden tot het eind van dinsdagmiddag over de verdeling van de portefeuilles en wethoudersposten.
PvdA krijgt drie wethouders, SP twee deeltijdwethouders en VVD en GroenLinks ieder één wethouder, maakte PvdA-formateur Jan Hamming bekend op een uitgestelde persconferentie. De nieuwe vierpartijencoalitie heeft in de gemeenteraad 23 van 39 zetels. Het is voor het eerst dat het CDA in Tilburg niet in het gemeentebestuur zit.

Vorige week maandag ontstond in Tilburg een bestuurscrisis toen CDA-wethouder Hans Janssen aftrad en alle andere wethouders hem volgden. Zijn eigen fractie weigerde steun te geven aan het plan een laagdrempelig theater te vestigen in een voormalig bioscoopgebouw in de stad. Acteur Arijan van Bavel (Adje uit de tv-show van Paul de Leeuw) zou het theater exploiteren.
Het nieuwe college gelooft wel in het omstreden ondernemingsplan voor het theater. Volgens Hamming willen veel partijen samen in totaal 2,5 miljoen euro investeren en bovendien is Guus van Hove (directeur popzaal 013) als managementadviseur aangetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.