Home

Achtergrond

Alle scholen in EU hebben internet

Meer dan 96 procent van de scholen in de EU zijn nu verbonden met het internet.

Twee derde daarvan zelfs via breedband, terwijl dat in 2001 nog zo goed als niets was. Europees Commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft dat vandaag gemeld in haar Voortgangsrapport ICT. In Nederland werkt de Stichting ICT op School aan meer computers en software in het onderwijs.

De Europese Commissie vindt ICT erg belangrijk om kennis en de economie vooruit te helpen. Sommige streken liggen echter achter en zijn niet volledig aangesloten op breedband.

EU-commissaris Reding vindt dat die landen harder moeten werken. Zo blijkt dat twee op de drie Roemenen, Bulgaren en Grieken helemaal geen internet gebruiken. Dat staat in schril contrast met Nederland en Denemarken, waar dat slechts een op de acht is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.