Home

Achtergrond 13 reacties

Aldi verlaagt kaasprijzen met 36 tot 50 cent per kilo

De discounter Aldi verlaagt zijn kaasprijzen vanaf deze week met 36 tot 50 cent per kilo.

Dat kondigt het bedrijf aan in paginagrote advertenties in diverse landelijke dagbladen. Aldi verlaagt de prijs van Goudse jonge 48+ kaas deze week bijvoorbeeld met 36 cent naar € 4,29 per kilo. De prijs van Goudse extra belegen 48+ kaas daalt vanaf deze week bij Aldi met een halve euro naar € 5,99 per kilo.

De verlaging van de kaasprijzen bij Aldi volgt op de forse prijsdaling van diverse melkproducten. Deze prijsdaling kondigde Aldi eind vorige week aan. Consumenten betalen bij Aldi voortaan 53 cent voor 1 liter halfvolle melk. Deze prijs lag voorheen nog op 59 cent per liter.
De supermarktketen Jumbo volgt de prijsdaling van Aldi. Albert Heijn en C1000 doen dat nog niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  heel eenvoudig Timmerman, frisdank komt van fabrikant, harde zakenlui, melk van cooperaties, zacht gekookte eitjes met dik loon, en nul komma nul verantwoording. Daarom is een cooperatie nog wel van deze tijd?

 • no-profile-image

  c

  timmerman en melkveehouder, dat is nou precies hetgene waar we eens naar zouden moeten kijken, de eensgezindheid missen we in de landbouw. een fabrikant levert gewoonweg niet als het niet de prijs oplevert die hij wil, fabrikanten berekenen gewoon de economische kostprijs terwijl een boer alleen maar directe uitgaven rekent das het verschil en daarom is er zoveel verschil tussen boeren van ik do eme eaan ene leveringsstop of niet. welnee in feite lacht er een boer om dat een collega zou stoppen

 • no-profile-image

  Boesje

  Moet je niet tegen ons klagen. Je moet bij de LTO zijn. Deze heeft de uitbreiding van produktie ondersteund. En uitbreiding produktie gaat altijd gepaard met daling van de prijzen. In ruil daarvoor krijgen we betere afzet op de wereldmarkt!!!!!!
  Siem, bedankt.

 • no-profile-image

  boertje

  Vergis jullie niet van vijand !
  Wie levert er aan een melkerij die onder de prijs verkoopt??
  Er is echt nog geen melk teveel, welke gek zou trouwens onder kostprijs blijven melken?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat, de leden moeten (in europees verband) openheid van zaken eisen van het coöperatiebestuur. Dit recht hebben de leden!! En als dan duidelijk wordt dat onder de kostprijs geleverd is, dit direct kenbaar maken maken en het bestuur wegjagen. Voor leden van andere coöperaties is zo ook te controleren of fabrieken onderling niet onder de kostprijs verkopen bv. aan handelaren en zo de schuld in andermans schoenen schuiven.
  Je mag ze als lid zelfs persoonlijk aansprakelijk stellen voor onbehoorlijk bestuur als ze het te bont maken.
  Je krijgt hiermee hetzelfde effect als de DBB alleen veel eenvoudiger, efficiënter en beter controleerbaar. Maar het allerbelangrijkste is dat je voorkomt dat kikkers uit de kruiwagen springen en zo de zaak verzieken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat maakt het al een stuk eenvoudiger; of de discounter is de klos of de verantwoordelijke van de melkfabriek kan worden aangepakt.
  Is op zich wel praktisch, voor zichzelf vrij te pleiten moet de discounter de schuldige aanwijzen. De leverancier komt dus altijd boven drijven als de zaak aanhangig gemaakt wordt.

 • no-profile-image

  berg

  eindelijk....
  AH doet natuurlijk niet mee, nee, Appie zou ook eens te weinig winst maken.
  Helaas zijn de winstmarges op de eerste levens behoeften erg groot. Dat geldt overingens voor zowel de tussen handelals als de retail. De suppermarkt keten moeten zich de ogen uit hun hoofd schamen. De boeren krijgen afbraakprijzen voor hun produkten en ik moet staads meer betalen voor mijn boodchappen.

 • no-profile-image

  Boesje

  Precies, er is melk te veel. Dus los die kraan, maar wel met elkaar. De cooperatieve gedachte is dat als onze besturen en of directies het ondehandelen verleerd zijn wij ze een handje zullen helpen.

 • no-profile-image

  robbert

  Laat ze toch eens weglopen , doe de kraan eens een paar dagen open!! Het enige wat je daardoor bereikt is de mestsilo sneller vol !! Als de een het niet leverd vandaag staat er morgen al een ander klaar, al is 't van de andere kant van de wereld. En inderdaad, wat de Aldi doet is van geen belang .

 • no-profile-image

  boerenverstand

  Aldi heeft geen weide melk.Is een bijzonder sterk merk.Jumbo is wel een beetje dom om dit ijzersterke merk niet te promoten.Blijkbaar angst om klanten te verliezen kruipen deze jongen weer in oude patronen van prijsverlaging. Terwijl ëën van de sterke punten bij de introduktie van het merk weidemelk was om je te onderscheiden van een Aldi.Want daar is de ellende eerder ook al mee begonnen om de melkprijs onderuit te krijgen. Dus LTO aktie op deze Aldi aktie gewoon een pagina grote advertentie dat boeren in Nederland niet meedoen aan de prijsverlaging omdat we weidemelk produceren.Zo kunnen consumenten kiezen.Voor weidemelk kan ik niet bij de Aldi te recht. Zo kan LTO weer wat goed maken van de brokken om voor quotum verhoging te kiezen.

 • no-profile-image

  lid

  Boesje met alle respect, maar wat Aldi doet interesseert me geen worst, al geven ze het gratis weg.
  Hoe onze fabriek onderhandelt en voor welke prijs óns produkt de fabriek verlaat, dát interesseert me wel.
  Als Aldi de prijs verlaagt om meer klanten naar hun winkel te trekken is dat de keuze van Aldi. Maar dit mag voor onze besturen of onderhandelaars geen excuus zijn een duimbreed bij te geven.

 • no-profile-image

  wil graag melkveehouder blijven

  In Duitsland is het verboden om melkproducten te verkopen lager dan de onderhandelde prijs die een verwerker met een discounter overeen is gekomen.
  Zie hier het resultaat van 4nmd. melk te kort.Coöperaties ga zo door en de zuivelrekken in de supermarkt zullen zeker een keer leeg zijn . Als alle een beetje nuchtere boeren voor een keer de handen in een slaan.

 • no-profile-image

  timmerman

  weet je wat gek is, waarom is frisdrank duurder dan gewoon melk, voor melk heb je grond, machines,vee en veel arbeid nodig. Als je bijvoorbeeld cola of sinas,etc drinkt dit wordt in de fabriek gemaakt, per liter betaal je een keer zoveel. Rara hoe kan dat?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.