Home

Achtergrond 1 reactie

Akkerbouwer heeft 4500 hectare aangemeld voor satelliet

Akkerbouwers hebben landelijk voor 4500 hectare satellietinformatie aangevraagd via het project Mijn akker.

Vooral Zeeuwse akkerbouwers hebben tot nu toe toegehapt. Vanuit deze provincie is 2000 hectare aangemeld. Met de gegevens kunnen boeren veel preciezer inspelen op wat een akker nodig heeft om de maximale opbrengst te halen.

"We zijn in Zeeland eerder begonnen, dus waarschijnlijk is dat de reden van het grotere aandeel hectares", legt Frans Bastiaanssen, directeur van initiatiefnemend bedrijf Basfoods, uit. "De overige 2500 hectare is gelijkmatig verdeeld over Brabant en Flevoland." De meeste deelnemers melden kleinere stukken van een hectare of drie aan. Bastiaanssen ziet dat als proefstukken die later kunnen worden uitgebreid.

Basfood is tevreden over de tussenstand. "Dit is hartstikke goed, aangezien we eigenlijk nog maar weinig te melden hebben. Er staat immers nog maar weinig op het land. We kunnen wat melden over bodemvocht en onkruid, dan houden de onderwerpen wel op. Hopelijk kunnen we deze week of volgende week beelden met hoge resolutie op de site zetten met pixels van tien bij tien meter. Dan zie je echt wat er op het land gebeurt."

Eén reactie

  • no-profile-image

    marius onos

    is het ook mogelijk van uit canada.

Of registreer je om te kunnen reageren.