Home

Achtergrond 1 reactie

Ahold verkoopt belang Schuitema

Het supermarktconcern Ahold heeft zijn belang van 73,2 procent in branchegenoot Schuitema verkocht aan de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners.

Dat maakte Ahold vandaag bekend. De twee partijen spraken sinds januari van dit jaar over een transactie. Als onderdeel van de overeenkomst gaan 58 C1000-winkels over naar Ahold. Schuitema is de uitbater van in totaal 443 C1000-winkels.

Verder neemt Ahold na afronding van de overeenkomst weer 20 procent van de aandelen in Schuitema over van CVC. Ook krijgt Ahold een bedrag in contanten van 185 miljoen euro.

CVC neemt een belang van 25,1 procent in Schuitema over van CKK, een andere grootaandeelhouder. CVC gaat ook bieden op de aandelen van overige aandeelhouders in Schuitema. Het gaat in totaal om 1,7 procent van alle uitstaande aandelen. Als CVC deze heeft opgekocht, wil de investeringsmaatschappij Schuitema van de beurs halen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Afra Korthouwer

    Het resultaat hiervan is o.a. dat Heiloo aan het einde van het jaar DRIE Albert heynwinkels heeft en 1 vomar! Op deze manier heeft Albert Heyn aardig het monopoly bij ons in handen!

Of registreer je om te kunnen reageren.