Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Afrika loopt achter in terugdringen kindersterfte

De strijd tegen kindersterfte en kraamsterfte onder vrouwen zoals verwoord in de millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties, loopt ver achter op schema.

Nog geen kwart van de landen waar de sterftecijfers in 2015 met tweederde moeten zijn teruggedrongen, voldoet aan de eisen. Dat blijkt uit de resultaten van een vrijdag in het tijdschrift The Lancet gepubliceerd onderzoek.

In sommige landen, waaronder China, is grote vooruitgang geboekt in het terugdringen van de sterftecijfers. In Afrika en dan vooral in zuidelijk Afrika wordt daarentegen weinig tot geen vooruitgang geboekt. In landen als Botswana, Kenia, Kameroen en Zuid-Afrika lopen de sterftecijfers zelfs op.

Jaarlijks sterven wereldwijd meer dan 10 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar. In de meeste gevallen is het overlijden te voorkomen. "Kinderen en moeders sterven omdat diegenen die de macht hebben ervoor kiezen niets te doen'', stelt hoofdredacteur Richard Horton in een redactioneel commentaar in het toonaangevende medische tijdschrift.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    stop eerst die oorlogen met die godsdienstwaanzin en stammentwist

Of registreer je om te kunnen reageren.