Home

Achtergrond

Actiegroep wil meer geld voor docenten

Leden van de Algemene Onderwijsbond (AOb) verenigd in de groep Leraren in Actie dienen morgen op de algemene vergadering van de vakbond een motie van afkeuring in tegen het akkoord over de aanpak van het dreigend lerarentekort.

Dat liet de actiegroep van docenten van scholen in Den Haag en omgeving vandaag weten. Minister van Onderwijs Ronald Plasterk bereikte vorige week een akkoord met de vakbonden voor leraren en de schoolbesturen. Door die overeenkomst gaan de salarissen van docenten op termijn omhoog.

Voor de plannen heeft minister Plasterk tot en met het einde van de kabinetperiode, in 2011, elk jaar 700 miljoen euro beschikbaar. Leraren in Actie wil echter dat de minister meer geld voor de docenten uittrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.