Home

Achtergrond 256 x bekeken 10 reacties

Actiegroep Oostvaarderswold stopt

De belangenvereniging Oostvaarderswold blijft agrarisch (OBA) stopt.

Dat hebben de leden vandaag besloten. De boeren, die zich hadden verenigd in de groep, hebben geprobeerd om de aanleg van een natuur- en recreatiegebied tussen de Oostvaardersplassen en Zeewolde te voorkomen. Hun bedrijven moeten wijken voor de plannen.

Reden om te stoppen is de slechte verstandhouding en communicatie met de provincie Flevoland, zegt voormalig voorzitter Jan Veenink. "Het dieptepunt was een bijeenkomst vorige maand waar de provincie met ons wilde praten over de toekomstige invulling van het gebied. Dat is niet waar je over wilt praten als die invulling op de plek van jouw agrarisch bedrijf moet komen."

Veenink weet niet hoe het nu verder moet. "Het is inmiddels wel duidelijk dat de plannen sowieso doorgaan. Nu moeten we hopen dat de ondernemers in dit gebied goed voor zichzelf op kunnen komen. Daar heb ik wel vertrouwen in." De provincie Flevoland wilde geen commentaar geven.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Monique Verweij

  In De Ronde Venen (Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen) willen ze gaan onteigenen in 2012 (tegen een grondprijs van 3,60 + 1,00 volledige schadeloosstelling).
  Als 'lokkertje' om de raad te besluiten tot onteigenen heeft de gemeente aangegeven dat er een rood-voor-groen-regeling zal komen (maar is er dus nog niet). De gemeente stelt dat er met de rood-voor-groen-regeling bouwkavels kunnen worden uitgeven in de minnelijke verwervingsperiode (in de onteigeningsperiode is dit aanbod n.v.t. c.q. te laat). Maar kan je wel bouwkavels voor woningen uitgeven binnen de EHS? Heeft iemand hier jurisprudentie over?
  monique.verweij@casema.nl

 • no-profile-image

  Jac

  kom mensen niet opgeven, anders houdt het nooit op! Nu in flevoland, gisteren in de Wieringermeer, morgen in ???
  snap wel dat het niet echt opschiet zoals de meeste nette mensen zoals boeren demonstreren, we hebben namelijk allemaal iets te verliezen en als er problemen komen komt de politie gewoon bij je thuis verhaal en of schadevergoeding halen....
  Wat hebben onze tegenstanders en beroepsdemonstranten het toch gemakkelijk, niet hoeven werken, geen verantwoording hoeven af leggen en nooit gepakt worden......... ( w (st)akker dier, SNM miliuedefensie en offensie en meer van dit soort raddraaiers....

 • no-profile-image

  Help wij worden ook onteigend voor natuur

  Agrariërs in Marickenland (Mijdrecht/Wilnis/Vinkeveen) zien zich (ook) letterlijk en figuurlijk ‘uitgemolken’ om de woningbouwambities van de gemeente te vervullen.

  zie ook:
  http://www.wuz.nl/in_de_buurt/3640

 • no-profile-image

  Vinkeveeen

  Wieringerrandmeer/ Oostvaarderswold /Marickenland bij Mijdrecht/Vinkeveen etc. etc. Nederland is een broeinest van democratische dictatuur!!!!
  In theorie zegt men dat er draagvlak moet zijn om iets te doen als overheid. Alle verzet helpt niets!! In de praktijk maakt de overheid allerlei slinkse plannen om maar huizen te kunnen bouwen, soms met een beetje natuur. Je moet het maar uitzoeken met je gezin en je leefomgeving!!!
  En het ergste is dat de agrarische bedrijven weg moeten maar waar naar toe? Steeds minder landbouwgrond, steeds meer voedselproductie nodig, dus burgers let op de producten in de winkel worden duur en dat is niet de schuld van de hard werkende landbouwer/veehouder!!!!!!!!

 • no-profile-image

  te

  Het is jammer dat ze opgeven, maarja als het niet meer helpt. Het is toch erg dat we hier in Nederland moeten geloven aan al deze onzin. LTO doet hier naar mijn mening te weinig tegen. Allemaal prestige projecten zijn het, en niet rendabel in Nederland. Voor natuur moet je naar het buitenland en bescherm het tegen afbraak aldaar en niet hier goede grond omzetten naar slechte natuur.

 • no-profile-image

  Clemmy

  Sommige actiegroepen bestaan uit mensen die niet werken..en boompjes willen redden.
  Een actiegroep, waarvan de leden wél hard werken en een doelstelling beogen om aan het werk te kunnen blijven wordt hard tegengewerkt door politieke spelletjes.
  Het is toch te belachelijk voor woorden als je dit allemaal ziet gebeuren in ons Nederland?
  Jammer.....echt jammer dat de groep op moet geven!

 • no-profile-image

  Betsy Biemond

  Jammer dat ze stoppen! Dat de provincie niet luistert, was immers al eerder bekend, ik denk dat dit juist een reden is om door te gaan en dat bekend te maken.

 • no-profile-image

  gert

  monique,gebeurt in steenwijk ook, als je het landschappelijk maar goed inpast

 • no-profile-image

  Boerin

  Het is te gek voor woorden, dat er op dit moment zoveel boeren van hun land worden verdreven in Nederland. En men spreek er tevens schade van, dat dit in ontwikkelingslanden gebeurd. Boeren worden hier niet beter behandeld ze worden ook tegen hun zin uit de vertrouwde omgeving verdreven, met het verschil dat er hier voor betaald wordt. Er wordt vaak vergeten, dat cultuurland ook natuur is, wat nog veel mooier is dan de slechte natuur die ervoor terug komt. Bestuurders wordt wakker over een aantal jaren bestaat Nederland alleen nog uit gebouwen, wegen, water en zg. natuur.

 • no-profile-image

  gert

  voedselschaarste in de wereld,de vn luidt de noodklok maar in nederland willen de politici alleen maar praten over natuur en recreatie aanleggen op goede landbouwgrond ,kijken niet verder dan hun neus lang is

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.