Home

Achtergrond 167 x bekeken

Actie Brussel en brouwers tegen alcoholmisbruik

Alcoholproducenten, gezondheidsorganisaties en de Europese Commissie hebben woensdag met elkaar afgesproken concreter het probleem van alcoholmisbruik aan te pakken.

Internationale bedrijven zoals Heineken en Ahold hebben vandaag samen met EU-Commissaris Androulla Vassiliou 78 beloftes opgesteld.

Zo belooft Ahold bijvoorbeeld kassières te verplichten geen alcohol aan minderjarigen te verkopen. Bierbrouwer Heineken belooft informatie- en educatieprogramma's te ontwikkelen over verantwoord drinken. Via een website van het dagelijks bestuur van Europa zal de komende maanden worden bijgehouden of de beloftes ook worden nagekomen.

Ook artsen- en verloskundigenorganisaties hebben zich aangesloten bij de verklaringen om alcoholmisbruik en de gevolgen daarvan harder te bestrijden door het geven van informatie aan zwangere vrouwen.

Het Europees Forum voor Verantwoordelijk Drinken (EFRD), waar Vassiliou woensdag te gast was, heeft zelf een website geopend met interactieve opleidingsmogelijkheden voor verantwoord reclame maken voor alcoholische drankjes. Leden van het forum kunnen op www.marketresponsibly.eu ideeën testen, projecten volgen en kijken in een bibliotheek van voorbeeldreclames.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.