Home

Achtergrond

Aantal ontslagaanvragen bijna gehalveerd

Werkgevers hebben in 2007 voor 57.530 werknemers ontslag aangevraagd bij de kantonrechter of het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Dat is een daling met 44 procent vergeleken met 2006. In iets minder dan de helft van de gevallen stapten de werkgevers naar het CWI.
Dit blijkt uit de Jaarrapportage Ontslagstatistiek die minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De daling is vooral te danken aan de aantrekkende economie.

Het aantal ontslagaanvragen bij het CWI om bedrijfseconomische redenen daalde met 49 procent. Ook vroegen werkgevers veel minder vaak (-34 procent) een ontslagaanvraag bij het CWI in vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid.

Net als in eerdere jaren leidden veruit de meeste aanvragen tot ontslag. Het CWI verleende in 82 procent een ontslagvergunning. In 8 procent werd die geweigerd en in 11 procent trok de werkgever de aanvraag in.

De rapportage bevat geen nadere gegevens over de ontslagaanvragen bij de kantonrechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.