Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Aantal hoogopgeleide Nederlanders blijft stijgen

Tussen 2001 en 2007 is het aandeel van mensen met een hbo- of universitaire opleiding in elke leeftijdsklasse gestegen.

Daardoor waren er in 2007 voor het eerst bijna evenveel hoog- als laagopgeleide Nederlanders. De grootste groep blijft het aantal Nederlanders met een middelbare opleiding.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Van de belangrijkste allochtone groeperingen is het aantal hoogopgeleiden onder Turken en Marokkanen het sterkst gestegen.

De afgelopen jaren telde Nederland altijd meer laag- dan hoogopgeleiden. In 2007 had 29 procent van de Nederlandse bevolking die geen onderwijs meer volgt, een lage opleiding, 28 procent had hbo of universiteit en meer dan 40 procent had een middelbare opleiding.

Het aantal hoogopgeleiden is in de categorie 25- tot 34-jarigen het sterkst gestegen. Die groep is ook het hoogst opgeleid: In 2007 had ruim een derde van die Nederlanders een opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    edwin

    Als je het niveau maar laag genoeg maakt, kan iedereen een universitair diploma krijgen. Het niveau van onze middelbare scholen is veel lager dan deze in onze buurlanden.
    Onze leiders zouden over de zuidgrens moeten kijken, daar kunnen ze wel een hele dag lesgeven zonder tussenuren. Ik schat zo'n 30% meer les. Niet zoveel boffen op onszelf zou ik zo zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.