Home

Achtergrond

Aanhoudingen in omkatzaak

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het omkatten van vlees.

De aanhoudingen zijn verricht in Deventer en Polsbroek. Vrijdag zijn twee verdachten voorgeleid aan de rechtercommissaris en voor 14 dagen in voorlopige hechtenis gegaan. De derde verdachte is vrijgelaten.

De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij het omkatten van vlees bestemd voor diervoeder, in vlees voor humane consumptie. Het openbaar ministerie verwacht dat de komende tijd nog meer aanhoudingen worden verwacht.

Vorige maand op 12 maart deed de AID huiszoeking op acht plaatsen in het midden en oosten van het land. Die invallen waren bij zes bedrijven en twee woonhuizen. Daarbij werd 5.000 kilo vlees en de administratie van de bedrijven in beslag genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.