Home

Achtergrond 205 x bekeken 1 reactie

Aandacht voor teruglopende belangstelling tuinbouwsector

Studenten uit middelbaar en hoger onderwijs hebben steeds minder interesse in de tuinbouwsector. Hierdoor loopt onder andere de koppositie van Nederland op het gebied van veredeling gevaar.

Minister Verburg kondigt maatregelen aan naar aanleiding van vragen van de vaste Kamercommissie LNV.

De problemen om aan goed personeel te komen spelen in veel delen van de tuinbouwsector. Om de teruglopende belangstelling voor tuinbouw onder de jeugd terug te dringen zijn er een aantal gesubsidieerde projecten gestart. Deze projecten moeten de interesse voor tuinbouw stimuleren en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven beter regelen.

De onlangs geopende Kassenklas waar talent voor glastuinbouw wordt opgeleid in een praktijksituatie is hier een voorbeeld van. De campagne Kom in de Kas stond dit jaar in het teken van de jeugd. Ook zullen er gerichte campagnes komen om de groene sector van basisschool tot wetenschappelijk onderwijs te promoten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    er zijn nog heel veel jongeren die van een uitkering leven,als die niet vrijwillig werken willen zal de overheid ze aan het werk moeten zetten,misschien is de uitkering te hoog

Of registreer je om te kunnen reageren.