Home

Achtergrond 1 reactie

Aanbod slachtvee blijft krap

Er is weinig aanvoer van slachtkoeien, net zoals vorige week. De koeien zijn er nog steeds niet. Het aanbod blijft krap, tegen stabiele, hoge prijzen. De matige vleesverkoop zorgt voor een moeizame handel. De slachtkoeien zijn goed aan de prijs, maar dat vertaalt zich nauwelijks doordat de vleesafzet stroef verloopt. Bij de slachterijen zijn de marges geheel weggesmolten. Zij hebben een lagere prijs nodig. De vleeshandel kan ook geen rendement maken. De komende week lijkt dat beeld niet veel te veranderen. De verwachting is dat de aanvoer van slachtkoeien stabiel blijft en misschien iets toeneemt. Sommige handelaren denken dat de vleesprijzen stabiel blijven, anderen denken juist dat de prijzen licht zullen dalen. Zij verwachten iets meer uitstoot van slachtkoeien. Consumenten zoeken in de supermarkt nog steeds naar alternatieven.

Prognose:

prijzen dalen licht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boier Frans

    Mooi dat de slachtkoeien aan de prijs zijn.
    Dat de slachterijen te weinig winst maken heeft ook te maken met de hoge lonen en overheidsregels

Of registreer je om te kunnen reageren.