Home

Achtergrond

ABN Amro: productie glasgroente stijgt

ABN Amro verwacht dat de productie van glasgroenten de komende jaren zal stijgen in Nederland.

Het areaal zal licht stijgen door nieuwbouw, maar de productie per bedrijf zal verder oplopen door assimilatiebelichting. In de sectorvisie Focus op Agrarisch stelt de bank dat er nog ruimte op de exportmarkt is. Niet zozeer in West-Europa (de bank noemt deze markt verzadigd), maar in Rusland en nieuwe EU-lidstaten.

De exportvraag blijft ondersteund door de constante kwaliteit, hoeveelheid aan smaakvariëteiten en schone producten. Op de internationale groentemarkt met een sterke concurrentie is volgens de bank ruimte voor producenten die snel een kwalitatief goed en milieuvriendelijk geteeld product kunnen leveren en een breed en diep assortiment voeren.

De bank keek ook naar de liquiditeit van glasgroentebedrijven. Door de opkomst van handelshuizen als afzetkanaal worden rekeningen later betaald dan bij veilingen het geval was. Nog altijd is de betalingstermijn relatief kort.

Of registreer je om te kunnen reageren.