Home

Achtergrond 181 x bekeken

30 jaar cel voor machtigste cocaïnebaron

De machtigste cocaïnehandelaar ter wereld, de Colombiaan Carlos Ramirez Abadia, is gisteren in Brazilië tot 30 jaar cel veroordeeld.

Een rechter in Sao Paulo oordeelde dat de drugsbaron onder meer schuldig was aan witwassen van geld.
De politie vatte de 44-jarige Abadia in augustus bij de kraag in een luxueuze woning in Sao Paulo. Vanuit de Braziliaanse stad leidde hij volgens de autoriteiten een wereldwijd drugskartel dat voor miljarden aan cocaïne naar Europa en de Verenigde Staten zou hebben gesmokkeld.

Abadia had 78 gezichtsoperaties ondergaan om niet te worden herkend, aldus de Braziliaanse politie. De drugsbaron zou eerst aan de VS worden uitgeleverd, maar de rechter wil dat hij zijn straf in Brazilië uitzit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.