Home

Achtergrond 283 x bekeken

100 kilometer lange Bollenroute open

Provinciebestuurder Andries Greiner heeft vandaag de 100 kilometer lange Bollenroute langs tulpenvelden in de Noordoostpolder geopend. Hij reed een deel van de autoroute in een oldtimer.

Langs de Bollenroute staan miljoenen tulpen, maar omdat de temperaturen nog niet zo hoog zijn geweest, staan ze nog niet in bloei. "Een aantal velden kleurt al wel, maar volgend weekeinde verwachten we meer bloeiers'', zegt Margot Maljaars van de Stichting Emmeloord Promotie.

Tot en met 4 mei staat de Noordoostpolder in het teken van tulpen. Naast de Bollenroute is er ook een tulpeninformatiecentrum en een showtuin. In plaats van met de auto te gaan, kunnen bezoekers ook een tulpenfietstocht rijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.