Home

Achtergrond 155 x bekeken

Zorgen groeien over sterke euro

Euroministers raken steeds bezorgder over de koers van de euro, die naar recordhoogtes is gestegen.

"Ik moet zeggen dat ik groeiend bezorgd en waakzaam begin te worden'', zei de Luxemburgse minister van Financiën Jean-Claude Juncker maandag in Brussel bij aanvang van beraad met collega's van andere landen met de euro.

De euro bereikte vandaag een nieuw record van 1,5257 dollar bij de valutahandel in Londen. Een dure euro maakt het voor bedrijven lastiger om te exporteren naar landen zonder euro.

Minister Andrej Bajuk van huidig EU-voorzitter Slovenië zei bezorgd te zijn. "Deze ontwikkeling is niet erg bemoedigend, maar we werken eraan.'' President Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) zei dat het erg belangrijk is dat de VS blijven streven naar een sterke dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.