Home

Achtergrond

Zoektocht naar schaamluis duurt voort

Het valt nog niet mee om een verzameling aan te leggen van de met uitsterven bedreigde schaamluis.

Toch is er hoop, zei conservator Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam vandaag. Hij begon vorig jaar een actie om het steeds zeldzamer wordende beestje te redden van de vergetelheid en zet zijn zoektocht naar schaamluizen onverminderd voort.

Het museum wil een collectie aanleggen voordat het springlustige diertje is uitgestorven. Daarom deed de conservator een oproep. Tot nu toe leverde dat 25 dode exemplaren op, die momenteel in het natuurmuseum zijn te zien in De Grote Schaamluis Tentoonstelling (een kleine vitrine). De actie heeft het museum inmiddels ook een ander zeldzaam diersoort opgeleverd: de kleerluis, afkomstig van een Rotterdamse dakloze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.