Home

Achtergrond 255 x bekeken 5 reacties

Zeldzame libelle levert provincie Groningen bon op

De milieupolitie heeft de provincie Groningen en het Waterschap Hunze en Aa's op de bon geslingerd wegens het verwijderen van eitjes van de groene glazenmaker, een zeldzame en beschermde libellesoort.

De plantjes waarin deze libelle eitjes legt, krabbescheer, zijn tijdens werkzaamheden aan een nieuwe vaarverbinding in Kiel-Windeweer weggehaald. De provincie heeft daarmee de Flora- en Faunawet overtreden, aldus de politie vandaag.

De Stichting Platform Berend Botje uit Kiel-Windeweer deed daarvan eind vorig jaar aangifte bij de politie die daarop een onderzoek instelde. De provincie en het waterschap hebben het werk inmiddels stilgelegd. De officier van justitie bepaalt uiteindelijk of justitie beide vervolgt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Uit de onderstaande reacties én niet alleen uit deze reacties blijkt eens temeer dat een boer en landschapsbeheer het begin van het einde is voor al wat groeit en bloeit!

 • no-profile-image

  wil

  Ze vragen er om daar bij Hunze en Aa's. Ze worden al jarenlang netjes geinformeerd over de zeldzame plekken waar de groene glazenmaker leeft in krabbenscheervegetaties. Het is heel goed mogelijk waterwegen te beheren en tegelijkertijd te voorkomen dat alle eitjes weggehaald worden. Het is gewoon lamlendigheid en onwil, dus slinger ze maar op de bon. Van onze belastingcenten worden ze betaald, en we mogen verwachten dat ze de moeite nemen hun vak op moderne wijze uit te voeren, dus met respect voor de laatste restjes natuur in het agrarisch gebied.

 • no-profile-image

  jan

  5 min onderwaterhouen die berend botjes

 • no-profile-image

  qwerty

  De rechtelijke macht laat zich hier voor gebruiken net als in de jaren 30 in duitsland

 • no-profile-image

  gert

  de waterschappen kunnen zo wel stoppen met slootonderhoud

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.