Home

Achtergrond 192 x bekeken

Zeearenden broeden dit keer niet voor webcam

Het zeearendenpaar in de Oostvaardersplassen is voor het derde achtereenvolgende jaar aan het broeden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, kunnen belangstellenden de nestactiviteiten dit keer niet op de voet volgen. De broedende zeearenden hebben namelijk een nieuw nest gebouwd en betrokken buiten bereik van de camera. Staatbosbeheer had erop gerekend dat de vogels naar de oude stek zouden terugkeren.

Daar stond de webcam klaar, ook al omdat er regelmatig zeearenden bij het oude nest werden gezien. Waarom de vogels een andere plek hebben gekozen, weet Staatsbosbeheer nog niet. De organisatie is blij dat de zeearenden, de grootste arenden van Europa die een vleugelspanwijdte tot 2,5 meter kunnen hebben, zich zo thuisvoelen in de Oostvaardersplassen dat ze er opnieuw broeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.