Home

Achtergrond 193 x bekeken

Witlofoorlog in België

In Vlaams-Brabant woedt een kleine witlofoorlog, meldt het Belgische dagblad Het Nieuwsblad.

In een fotoboek van de provincie Vlaams-Brabant wordt Asse aangeprezen als witlofgemeente bij uitstek. Dit leidt tot grote ergernis in Kampenhout. "Ik heb niets tegen Asse", zegt burgemeester Meeus. "Maar ik dacht dat hopscheuten de Assese specialiteit zijn. Witlof is óns uithangbord. Vroeger teelde iedereen, behalve de pastoor, hier witlof."

"Om alle discussies te vermijden, was het misschien beter geweest de foto in Haren of Evere te nemen. Want daar komt de groente oorspronkelijk vandaan. In ieder geval komt het Brabantse witlof goed in beeld, en dat is het belangrijkste", meent gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts (CD&V).

Of registreer je om te kunnen reageren.