Home

Achtergrond 183 x bekeken

Wilders zwijgt over publicatiedatum film

PVV-leider Geert Wilders streeft er nog altijd naar om zijn anti-Koranfilm Fitna voor 1 april uit te brengen.

Maar hij wilde vandaag in de wandelgangen van de Tweede Kamer niet zeggen wanneer en hoe hij dat denkt te doen.
De website waarop Wilders de film wilde zetten, werd zaterdagavond uit de lucht gehaald door de Amerikaanse provider Network Solutions nadat er klachten over de site waren binnengekomen. Een Nederlandse moslimorganisatie heeft bovendien een kort geding over de film tegen de politicus aangespannen. Die zaak dient vrijdag.

Wilders zegt nog wel andere mogelijkheden te hebben om de film te publiceren. Maar hij zal die opties niet meer wereldkundig maken, om mogelijke nieuwe tegenslagen te voorkomen. "Ik zeg er niets meer over. Ik probeer mijn belofte om de film voor 1 april uit te brengen, na te komen. Daar is alles op gericht. Ik wil hem zo snel mogelijk naar buiten brengen. Hoe eerder, hoe beter. Ik ben wel ergens mee bezig, maar ik zeg niet waarmee'', aldus Wilders.

Het Tweede Kamerlid zei niet te weten wie er over zijn site fitnathemovie.com heeft geklaagd. Hij noemde de provider "inconsequent'', omdat Network Solutions volgens hem wel een website van de Libanese radicaalislamitische beweging Hezbollah host. Wilders wees erop dat op zijn site alleen nog maar een afbeelding van de Koran stond met de aankondiging dat Fitna snel verschijnt.
De PVV-fractie staat volgens Wilders unaniem achter hem. Hij sprak over een "warm bad'' aan steun van de fractieleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.