Home

Achtergrond 232 x bekeken

'Wessanen blijft dividend uitkeren'

Wessanen heeft nog een lange weg te gaan, maar het Utrechtse voedingsmiddelenbedrijf ontwikkelt zich duidelijk in de goede richting. Dat zei bestuursvoorzitter Ad Veenhof van het concern zondag in het televisieprogramma Business Class.

Wessanen blijft daarom ook dividend uitkeren, zo stelde de topman zijn aandeelhouders gerust. Het concern profiteert naar eigen zeggen op dit moment van de nieuwe contracten die het heeft binnen gesleept. "Deze beginnen nu aan te lopen. De onderneming ontwikkelt zich in de goede richting en omdat we een goede kaspositie hebben en weinig schuld is er absoluut niets aan de hand en kunnen we het doorzetten'', aldus Veenhof.

Het bedrijf, in Nederland bekend van merken als Zonnatura (natuurvoeding) en Beckers (snacks), zag zijn omzet in de Verenigde Staten met 8 procent groeien. "En dat terwijl iedereen naar beneden ging. We zijn er nog niet helemaal, maar Wessanen ontwikkelt zich duidelijk in de goede richting'', meent Veenhof.

Veenhof wil tot 2009 nadenken over de toekomst van het bedrijf. Daarbij sluit hij niet uit dat Wessanen in handen zou kunnen komen van durfkapitalisten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.