Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

Wereldbank-topman: kans op recessie in VS

De Verenigde Staten kunnen in een recessie raken. De kans daarop is volgens Wereldbank-topman Robert Zoellick aanwezig.

"Er is een economische neergang ten opzichte van hoe het was en het zou heel goed een recessie kunnen worden'' aldus Zoellick in een interview met persbureau Reuters.

Ook Europa zal steeds meer geraakt worden door de onrust op de financiële markten, zo verwacht de topman. "Dit probleem is breder verspreid dan gedacht.'' Bovendien is de onrust in de Verenigde Staten nog niet voorbij. "Er is daar nog veel te gaan.''

Opkomende landen zullen echter weinig hinder ondervinden. "Wat opvalt in deze periode van economische onrust is het relatieve gebrek aan effect vergeleken met andere periodes.'' Tijdens de crisis in de jaren negentig vielen opkomende economieën als dominostenen na elkaar om, zo refereert Zoellick. Volgens de topman is in deze landen een onafhankelijke groei gecreëerd die de landen minder gevoelig maakt voor internationale perikelen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hertog Jan

 • no-profile-image

  Kees

  En wat doet meneer Trichet van de ECB?
  Helemaal niets! Chauvenistische fransman, in plaats om een recessie te voorkomen gaat hij liever leuren met de sterkte van de Euro, het wordt tijd om actie te ondernemen anders gaat Europa er achteraan.

 • no-profile-image

  Paul

  Amerika zit al in een recessie.

Of registreer je om te kunnen reageren.