Home

Achtergrond 169 x bekeken

Website natuurbericht goed bezocht

De site www.natuurbericht.nl wordt goed bezocht. Dat zegt wetenschapper Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit.

Zeker 2000 mensen per dag bekijken de nieuwtjes en weetjes over de natuur op de site, zei hij.

Van Vliet is een van de initiatiefnemers van de website waarop natuurliefhebbers terecht kunnen voor nieuwtjes en weetjes over de natuur. Zondag is bijvoorbeeld te lezen dat deze dagen langs sloten en vijvers nu al, drie weken vroeger dan normaal, de eerste gele bloemen van de gewone dotterbloem zullen verschijnen. Ook is te zien, voor de liefhebber, dat gans Eric als eerste Rusland heeft bereikt, terwijl de kolganzen Folkert en Marco nog in Nederland zijn.

De site werd donderdag op initiatief van biologen van tal van organisaties en de Wageningen Universiteit gelanceerd. Vooral de samenwerking tussen verscheidene organisaties maakt de site volgens Van Vliet interessant. ,,Hierdoor komen verschillende waarnemingen samen, en kunnen we conclusies trekken.''

Zo zal maandag te lezen zijn dat de pinksterbloem vroeger bloeit dan normaal. "Op zich geen probleem zou je kunnen denken, maar de rups van de vlinder 'oranjetipje' heeft deze bloem nodig om te groeien. Het feit dat de bloem eerder is heeft hiermee een direct gevolg voor de vlinder, namelijk een voedseltekort.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.