Home

Achtergrond

Webcam moet lekkere weer Wadden bewijzen

Natuurmonumenten plaatst op Schiermonnikoog een webcam om aan te tonen dat het weer op het eiland vaak beter is dan voorspellingen deden vermoeden.

Dat meldde Natuurmonumenten vandaag. In weerpraatjes wordt vaak apart genoemd dat het op de Waddeneilanden kouder is en harder waait. De kuststrook, de Waddeneilanden inbegrepen, heeft volgens weerinstituut KNMI echter juist de meeste zonuren van Nederland.

Daarnaast moet de webcam de natuur op het eiland dichterbij brengen. "De natuur is het beste te beleven als je er zelf bent. Maar niet iedereen kan de natuur ingaan. Door de webcam kunnen mensen vanaf het scherm toch genieten'', aldus de woordvoerder van Natuurmonumenten. De vereniging beheert het Nationaal Park Schiermonnikoog. Dat bestaat uit nagenoeg het hele eiland.

De webcam moet vanaf mei rechtstreekse beelden vanaf het eiland via onder meer de website van Natuurmonumenten laten zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.