Home

Achtergrond

'Watermissie' leidt staatssecretaris Huizinga naar VS

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat is deze week op 'watermissie' in de Verenigde Staten.

Huizinga gaat eerst naar Florida, de tweede helft van de week is zij op bezoek in Louisiana en zal zij zich onder andere laten rondleiden door de zwaarst getroffen gebieden van New Orleans, de stad waar in augustus 2005 de orkaan Katrina huishield.

Het thema van het bezoek is 'klimaat en waterbeleid'. Het bedrijfsleven speelt een rol, maar minder prominent dan bij eerdere Nederlandse delegatiebezoeken aan de VS sinds Katrina zoals dat van Huizinga's voorgangster Melanie Schultz van Haegen in maart 2006. Bijzonder dit keer is dat enkele bestuurders, onder wie de watergedeputeerden van de provincies Noord-Holland en Zeeland, meereizen.

In Miami zal de delegatie een bezoek brengen aan het lokale crisiscentrum van de rampenbestrijdingsdienst om daar te kijken hoe de Amerikanen werken. Begin november dit jaar vindt in Nederland een grote oefening plaats ter voorbereiding op een ramp door overstroming.

Huizinga treft vrijdag senator Mary Landrieu uit Louisiana, die twee jaar geleden met een grote delegatie uit haar staat de Deltawerken bezocht. De Nederlandse watersector laat zich sindsdien niet onbetuigd. Bedrijven als Arcadis, Fugro en Haskoning stelden zelfs een soort Deltaplan op voor New Orleans.

Huizinga keert zaterdag terug in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.