Home

Achtergrond 510 x bekeken 1 reactie

Warm weer noopt tot vroeger spuiten

De Gelderse fruitteler Evert de Keijzer (52) was nog nooit zo vroeg met het spuiten van de appels.

Hij spuit tegen algen. "We zijn zeker tien dagen eerder in de boomgaard bezig met de schurftbestrijding dan andere jaren. Als de opwarming van de aarde zo doorzet kunnen we binnenkort beter overschakelen op sinaasappels", zegt de fruitteler, die op 6 hectare appels, peren en pruimen teelt. Daar komt bij dat volgens De Keijzer de middelen steeds zwakker worden en soms twee keer spuiten nodig is. Hij teelt Rode Boskoop, Jonagold en Elstar. Foto William Hoogteyling

Kaasmakers Jan en Roos van Schie werken aan hun product op kaasmakerij De Eenzaamheid bij het Zuid-Hollandse Warmond. Het koppel dingt mee naar de titel De beste boerenkaas van Nederland. Belangstellenden kunnen deze week kaas van alle deelnemende bedrijven proeven en beoordelen op een paar locaties in Nederland. Samen met een vaste jury maken zij uit wie de titel wint. De organisatie van de verkiezing is in handen van De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Foto ANP

Akkerbouwer Mark-Jan Klijn bekijkt de wortels die in de vrachtwagen gaan. De wortels komen uit de mechanische koeling en worden geëxporteerd naar Duitsland. "We leveren het product vanaf november of december af tot eind van het seizoen. Hoeveel er weggaat, hangt volledig af van de vraag", vertelt Klijn. De teler is tevreden over de kwaliteit van de peen. Over de prijs is hij minder tevreden. "De prijs is eigenlijk te laag, maar daar kunnen we weinig aan doen." De beurs in Middenmeer noteerde vandaag een prijs van 10 euro. Klijn teelt ongeveer 20 hectare peen. Foto Jan Bouwman

De firma Meilof uit Smilde laadt ongeveer 500 kuub illegaal gestorte pluimveemest in het Drentse Exloo. De mest wordt afgevoerd naar een akkerbouwbedrijf. De mest blijkt door een agrarisch uitzendbureau in etappes te zijn gestort aan het einde van een doodlopende weg. De kosten van het opruimen van de mest, zo’n 20.000 euro, worden in eerste instantie door de gemeente betaald. Die wil de kosten verhalen op het uitzendbureau. Het afvoeren van mest kost een pluimveehouder ongeveer 25 euro per kuub. Foto Jan Bouwman

De smurfenactie bij Albert Heijn is goed voor de omzet. Ruim 70.000 extra gezinnen bezochten vorige week Albert Heijn. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK, die vandaag zijn gepubliceerd. De totale omzet van de supermarkten kwam in februari uit op 2,79 miljard euro, 7,9 procent meer dan een jaar eerder. Het gemiddelde bedrag op de kassabon steeg met 6,4 procent naar €21,55. Aldi en C1000 zagen hun klantenkring in 2007 slinken. AH en Lidl kregen meer klanten. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet spuit

    lekker gezond om zo te spuiten

Of registreer je om te kunnen reageren.