Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Walvisvaarders gewond door activisten

Drie opvarenden van een Japanse walvisvaarder zijn maandag gewond geraakt door een bijtend zuur waarmee leden van de radicale milieugroep Sea Shepherd het Japanse schip een uur lang bestookten.

Dit meldde een Japanse regeringswoordvoerder vandaag.

Het ging om een bijtende stof die zowel in poedervorm als vloeibaar op het Japanse vaartuig werd gegooid. Van de vier opvarenden die werden getroffen door de stof moesten er drie aan de ogen worden behandeld, volgens de Japanse autoriteiten. Japan zal een protest indienen in Australië, waar het schip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, nu vandaan komt en in Nederland, waar de Steve Irwin is geregistreerd.

Sea Shephard-voorman Paul Watson noemde de actie "niet-gewelddadige chemische oorlogvoering". De stof is volgens hem ongevaarlijk en zou feitelijk niet meer zijn dan een soort verrotte boter die voor stank en gladheid aan dek zorgt. Japan betitelde de actie als een ernstige aanval op de walvisvaarder Nishin Maru, in strijd met de wetten van de zee.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    PP

    Mijn hart breekt ... niet ! ... torpederen had van mij ook gemogen. 20-30 japanners op een bevolking van 127 miljoen is niet bepaald bedreigend voor het voortbestaan van Japan.

Of registreer je om te kunnen reageren.