Home

Achtergrond

Walvisbeschermers laten Japanse vloot gaan

Na weken van tumult in de ijzige wateren bij Antarctica is een einde gekomen aan de achtervolging van de Japanse walvisvloot door milieuactivisten.

De Steve Erwin, het schip van milieuorganisatie Sea Shepherd, wendde dinsdag vanwege brandstoftekort de steven en keert terug naar Australië.

De activisten stellen dat ze door de walvisjagers te storen de laatste vijf weken meer dan vijfhonderd walvissen het leven hebben gered. Kapitein Steve Watson van de Steve Irwin schat dat de jagers maar de helft van de geplande 935 dwergvinvissen en vijftig vinvissen hebben geschoten.

Het hinderlijk volgen van de Japanners leidde de afgelopen weken tot ware veldslagen op volle zee in de Arctische wateren. Daarbij hielden de jagers onder meer korte tijd twee activisten vast op hun schip.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.