Home

Achtergrond 32 reacties

Wakker Dier klaagt over geverfde eieren

Het staat leuk, maar de geverfde paaseieren in buurtwinkels en op markten bezorgen bewuste kopers wel kopzorgen.

Omdat ze niet in doosjes zitten, is niet te zien of het ei van een scharrelkip of een kip uit de legbatterij komt. Die klacht uit Wakker Dier vrijdag, pal voor het paasweekeinde. De groepering vindt eieren verven een leuke traditie, maar ziet liever dat de gekleurde eieren, net als in supermarkten, in een doosje worden verkocht met daarop informatie over hoe de kippen zijn gehouden.

Na steekproeven door de eigen 'scharrelpolitie', vermoedt Wakker Dier dat veel geverfde eieren legbatterij-eieren zijn. Supermarkten beloofden in 2004 dat ze die niet meer zouden verkopen. Ook steeds meer koekjes-, cake en mayonaisefabrikanten gebruiken nu standaard diervriendelijkere scharreleieren in hun producten. Volgens de dierenbeschermers geeft dat kippen een aangenamer leven.

Iets meer dan de helft van de kippen kan in Nederland kan scharrelen of naar buiten; negentien miljoen soortgenoten hebben in de legbatterij minder leefruimte dan een A4tje, aldus Wakker Dier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  westlander

  Geen geverfde eieren meer eten, mensen van lekker dier! Zelfs geen ongeverfde. Nog beter is helemaal niet meer te eten, gewoon twee maanden vol houden en je probleem is vanzelf opgelost.

 • no-profile-image

  weidestein

  Jan, niet met voedsel gooien. Zelfs wakkerdier gun je geen rotte eieren. Jammer van de eieren.

 • no-profile-image

  TATOO Bert

  Als ik de kringspier van een kip blauw tatoeer legt hij blauwe eieren en als ik hem rood maak rode. of is dit niet de goede oplossing volgens de wakkere dieren. Doet maar een beetje pijn hoor. Een ei leggen doet meer pijn

 • no-profile-image

  geen luis

  Die van wakker dier weten het maar al te goed, want het zijn natuurlijk zelf allemaal eitjes ! Ze verven regelmatig d'r haar en doden honderden luizen , want ze wassen d'rzelf ook niet regelmatig want je kan niet te veel water ontrekken uit te natuur , de stelletje viespeuken !!!!

 • no-profile-image

  Anti

  Neej, dit kan natuurlijk echt niet hoor, dat verven gaat echt te gek....
  Maar hoe moet je anders de verstopte eieren terugvinden? Als ze rood of blauw zijn vindt je ze eerder terug in de "groene" / "witte" natuur.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik neem er nog een paar heeeeeerlijk

 • no-profile-image

  rien

  Ik had op de boerderij echte scharrelkippen.los op het erf,en konden broeden waar en wanneer ze wilden.
  Maar helaas niets meer over,opgevreten door de vos.
  Nu toch maar weer kippen opgesloten in een ren Ik noem dit beweeg kippen,omdat ze niet echt kunnen scharrelen.
  Maar dat zal wakker dier wel worst wezen.De vos moet tenslotten ook een kipfileetje kunnen eten

 • no-profile-image

  thomas

  Zo te lezen gaat wakker dier ook een film maken!!!! Want het verven van eieren is een katholieke traditie.
  Misschien kunnen we allemaal lid worden van wakkerdier en ons zelf dan opheffen in de eerst volgende jaarvergadering.
  Het is gewoon waanzin niemand verplicht mensen gekleurde eireren te kopen wil je zeker zijn van zoeen ei kleur ze dan zelf!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Meindertsma

  mmmm.. ben gek op legbatterij eieren.
  Wat een waardeloze mensen zijn dat toch, begin je een beetje te zeuren over eieren, ze kunnen beter werk gaan zoeken.
  Waarschijnlijk kosten de wakkere klootzakken ons alleen maar geld...

 • no-profile-image

  Niels Geraerts

  Volgens mij zijn die wakkere dieren verkeerd geïnformeerd. Er leven in Nederland niet meer dan 30 miljoen leghennen en die 50% is een oud getal van 2005, ondertussen is dat al afgenomen naar 36%. Een rekensom leert dat er dus geen 19 maar 10,8 miljoen leghennen op de batterij zitten.
  Dat aantal mag overigens ook op de website van wakker dier wel eens aangepast worden. De partij voorziet de burger consistent van verkeerde informatie om de publieke opinie tegen de sector te keren.

 • no-profile-image

  De paashaas

  Hallo hallo goedemorgen wakkere eh ik bedoel slaperige mensen...
  Als je dan zo graag geverfde eieren wilt dan verf je ze toch gewoon zelf !!! Dan kun je de eieren kopen die je zelf graag wilt. Het is niet verplicht om reeds geverfde eieren te kopen hoor, misschien moeten we maar een klacht indienen wegens luie wakker dier aanhangers ! Bovendien, gekleurde eieren komen niet van de kippen, maar van de paashaas ha ha ha !!!

 • no-profile-image

  Guus

  Wakker dier en Partij voor dieren zouden het ritueel slachten aan de kaak moeten stellen.Maar daar hoor je ze niet over.Angsthazen.

 • no-profile-image

  Suze

  Ik ben nu echt weer terug bij af. Ik heb Wakker Dier jaren gesteund, maar het wordt nu toch steeds gekker.

  Ik had gehoopt op een actie tegen het rituele moorden van onschuldige schapen.

  Ik zoek het zelf wel verder uit, als ik niet weet wat ik eet, koop ik het gewoon niet.

  Groeten,

  Suze.

 • no-profile-image

  de paashaas

  Ps. 2e paasdag om 11.30 uur allemaal afstemmen op radio 1 !!!

 • no-profile-image

  jan

  Een mooi alternatief, geen eieren schilderen maar ze gebruiken om die mafketels te bekogelen.
  En het liefst met rotte!!!!

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Wehre dich fur die Scharrelgestapo.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Berend, berend toch.
  Pasen das ist doch schnee von gestern!

 • no-profile-image

  Pieter

  Als Wakker Dier niets anders meer te doen heeft kunnen ze beter de damherten gaan tegenouden in het duingebied bij de bollentelers!

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  De schrijver suggereerd dat scharrelkippen diervriendelijker is dan legbatterijen. Dat dit de mening is van Wakkerdier betekent niet dat dit ook werkelijk zo is. Ik verwijs hierbij naar het programma Keuringsdienst van Waren wat onderzoek deed naar het gedrag van kippen in batterijen.

 • no-profile-image

  Eefje van der Linden

  Inderdaad vreemd dat elke controle ontbreekt op de geverfde paaseieren. Ik wil graag weten wat ik koop, wil absoluut geen legbatterij-ei dus zou graag ook kunnen zien wat voor ei het is. Dat is toch niet teveel gevraagd?

 • no-profile-image

  gert

  in legbatterijen minder salmonella

 • no-profile-image

  j.klimstra

  Wat zijn dat soms toch onvoorslelbare eikels die mensen van wakker dier.
  Gaan ze liggen eikelen waar het gevefde eitje vandaan komt.
  Nou vervelende eikeltjes gewoon uit de kippe kont ergens in een schuur,en deze keer maakt het niet uit in welke schuur.

 • no-profile-image

  vermeer

  Allemaal fijn dat we tegenwoordig zo op dierenwelzijn letten in alle sectoren, dat er een groepering is die oplet voor dingen die niet horen is natuurlijk ook goed, maar wakker dier gaat mij voortaan te ver, ze worden steeds minder geloofwaardig. maar waarom controleren de kranten/vakbladen niet of zulke getallen wel kloppen die ze afdrukken? de burger krijgt veel te vaak mis-informatie over oa de agrarische sector of moet ik zeggen vooral de agrarische sector.

 • no-profile-image

  Tony

  STELLETJE ZEIKERS

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Nächtstes Jahr, wird es wieder Ostern und farbige Eier geben.

 • no-profile-image

  Kip zonder Kop

  Oh, ik dacht even dat Wakker Dier dacht dat je de kippen moest verven..... om gekleurde eieren te krijgen.....
  Bovendien koopt een "bewuste koper" geen gekleurde eieren, verf is toch ook milieu vervuilend...... Hoe kunnen ze dit argument bij Wakker Dier toch vergeten, ongelofelijk!

 • no-profile-image

  boertje

  Dus... wordt is wakker, dier. Er is geen beter of veilig kip (ei) dan een legbatterij kip (ei).

 • no-profile-image

  maria Amkreutz-Scholtes

  eierverf? wat dacht u van al die haarverf, notabene 365 dagen per jaar, in ons milieu? Het drinkwater is daardoor volgens mij kwa chemische samenstelling allerbelabberst in Gouda,
  hier hoor ik nooit wat over? succes met al uw akties

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  Bij de geschilderde eieren kan de consument de code niet zien. Legbatterij of scharrel of Eko: heel belangrijk als je geen dierenleed wil eten. De commentaren onder het onschuldige en logische artikel spreken voor zich: agressief en geweldadig. Kan je nagaan hoe deze agrariers met dieren omgaan als hun pet verkeerd staat!

 • no-profile-image

  Red Dear

  Geachte Vermeer uit Drenthe, indien men een klacht indient bij de raad v.d. journalistiek trachten ze daar allerlei uitvluchten te verzinnen om maar niet op te hoeven te treden. In het verleden meerdere malen Tros Radar(lees Hertsenberg) aangekaart, komt geen reactie op... In NL zitten deze beesten, brandstichters en leugenaars geheel vervlochten in overheid en publieke organisaties. We zijn net zover als in de jaren 40-45 van de vorige eeuw.

 • no-profile-image

  kiek uut

  wakker dier, stelletje zeikers!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  doeterniettoe

  Beste M.S. Beastly, er zijn rondom pasen ook eieren te koop die niet gekleurd zijn en alle codes en verpakkingen hebben die de rest van het jaar ook in de winkel liggen ! Eierverf is bovendien gewoon te koop. Ik zie het probleem dus niet zo...
  Het gaat om een product dat jaarlijks tijdens een zeer korte periode te koop is en niemand zit hier verplicht aan vast !!
  Verder voor alle agrariërs, ook al halen de wakker dier aanhangers soms het bloed onder onze nagels vandaan, laten we ons waardig gedragen en ons niet verlagen tot hun nivo door ons taalgebruik. Wij weten allemaal dat we van onze dieren houden en heel veel voor ze doen en over hebben. Daar komt nog bij, de enkele rotte appels in ons vak, die op elk maatschappelijk terrein te vinden zijn overigens, snijden zichzelf in de vingers. Want dieren die niet lekker in hun vel zitten presteren ook niet goed. Nederland loopt voorop als het gaat om dierenwelzijn en milieu, en dan bedoel ik juist ook in de gangbare landbouw. En daar mogen we trots op zijn. Kijk daar eens naar beste burgers, en zit niet alleen maar af te geven op mensen die met hart en ziel voor hun dieren en voor hun bedrijf gaan. De landbouw in Nederland staat voor verantwoord, veilig, en diervriendelijk voedsel !!!!

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.