Home

Achtergrond 174 x bekeken

WNF waarschuwt voor overcapaciteit tonijnvissers

Het Wereld Natuur Fonds waarschuwt voor nieuwe overbevissing van tonijn in de Middellandse Zee.

De vissersvloot die daar tonijn vangt, heeft twee keer zoveel capaciteit als de 28.500 ton die is afgesproken als maximale vangst voor dit jaar. De vloot moet minstens met 229 van de 617 schepen inkrimpen, bepleit het WNF vandaag in een nieuw rapport.

"Honderden high-techboten doen een race om nog een laatste handjevol vis te kunnen vangen'', aldus Johan van de Gronden, algemeen directeur van het WNF. "Een absurde situatie, waar zo snel mogelijk een eind aan moet komen. Er vaart op de Middellandse Zee een veelkoppig monster, dat de laatste blauwvintonijn bedreigt.''

Toijn wordt steeds schaarser, vooral door de grote vraag voor Japanse sushi. De vangstlimieten van zuidelijke EU-landen zijn vorig jaar met 4000 ton overschreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.