Home

Achtergrond 2 reacties

Vrijwillige fietsbelasting op Waddeneilanden

Toeristen die vanaf dit voorjaar een fiets huren op Schiermonnikoog of Vlieland kunnen vrijwillig 2 euro belasting betalen om de eilanden leuker te maken.

Dat meldde bureau Pingo Projecten dinsdag namens Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Jaarlijks verhuren fietsbedrijven op zowel Schier als Vlieland rijwielen aan 100.000 toeristen. Pingo-eigenaar Mirte Schot hoopt dat op beide eilanden 5000 toeristen vrijwillig 2 euro extra betalen.

Met de 10.000 euro die dat oplevert wordt op Schier speelmateriaal gekocht voor het speelbos. Op Vlieland gaat het geld onder meer naar informatiepanelen die kinderen leren wat zo bijzonder is aan de natuur op een Waddeneiland. Toeristen die de vrijwillige bijdrage geven, krijgen een vlaggetje op hun fiets.

Bij succes gaat bungalowverhuurder Landal Greenparcs in het hele land vrijwillige bijdragen vragen van de fietshuurders.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    staatsbosbeheer heeft ook de erfpacht voor zomerhuisjes fors verhoogd op de eilanden,het is puur commercie bij staatsbosbeheer en natuurmonumenten

  • no-profile-image

    gert

    staatsbosbeheer heeft de erfpacht voor vakantiehuisjes ook al fors verhoogt,het is allemaal geld wat de klok slaat bij staatsbosbeheer

Of registreer je om te kunnen reageren.