Home

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

Vragen over agrarische toekomstvisie Zuid-Holland

De coalitiepartners CDA en VVD willen van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland meer duidelijkheid over de toekomst van de agrarische sector in de provincie.

Directe aanleiding voor schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten vormt het besluit van de provincie Noord-Holland om ten koste van agrarisch grondgebied het Wieringerrandmeer aan te leggen. Vragenstellers van CDA en VVD willen van GS weten hoe zij tegenover dergelijke ontwikkelingen staan en welke gebieden in Zuid-Holland in aanmerking komen om te worden onttrokken aan de agrarische sector.

In hun toelichting wijzen CDA en VVD erop dat de omzetting van agrarisch gebied naar natuur vanuit verschillende oogpunten vragen oproept en bovendien niet altijd te rijmen valt met de ambities van de provincie Zuid-Holland om voor een open landschap en een behoorlijk inkomen voor agrarische ondernemers te zorgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  M. Vlasveld

  De agrarische sector in Zuid-Holland moet zich in eerste instantie gaan richten op het voeden van de lokale bevolking waarbij het (behoud van) landschap, de leefbaarheid, gezondheid en recreatie belangrijke pijlers moeten zijn. Ook moeten er meer maatregelen genomen worden om water te bergen en dijken moeten gerenoveerd worden.
  Dat heet duurzame ontwikkeling. Zuid-Holland is te mooi om verder vol te bouwen. Want dat gebeurt als de regie ontbreekt en de ontwikkeling aan de markt wordt overgelaten. Daarna volgt de leegstand en leegloop vanzelf (lees prof Arnold Heertje).
  Want naast de waterproblematiek en de landbouw is dat de derde grote uitdaging voor de toekomst: hoe houden we de provincie aantrekkelijk als woon- en werk gebied?
  Een geweldige uitdaging voor politici en bestuurders en iedereen die Zuid Holland een warm (groen) hart toedraagt.

 • no-profile-image

  gert

  projectontwikkelaars zullen uiteindelijk de dienst uitmaken,politici gaan uiteindelijk toch voor het grote geld

Of registreer je om te kunnen reageren.