Home

Achtergrond

Voorlopig geen bedrijventerrein Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is voorlopig afgevoerd als locatie voor een bedrijventerrein voor Rotterdamse havenbedrijven.

Zij zullen terechtkunnen in Ridderkerk en Dordrecht. Het kabinet schrapte vandaag, zoals verwacht, de aanleg van een 120 hectare groot bedrijventerrein in de Hoeksche Waard. In Dordrecht en Ridderkerk komen terreinen beschikbaar die zo concurrerend zijn dat gezien de huidige behoefte aan ruimte er geen noodzaak is terreinen in de Hoeksche Waard te ontwikkelen.

Maar dat wil niet zeggen dat het gebied op slot gaat. Het is niet zo dat de Hoeksche Waard niet meer ter discussie staat, zei minister Jacqueline Cramer (Ruimte) na de ministerraad.

Mark Harbers, de Rotterdamse wethouder van economie, haven en milieu liet donderdag weten dat met dit besluit de teleurstelling overheerst. "Het was een belangrijk gebied voor onze haven. Het is al jarenlang duidelijk dat we die ruimte nodig hebben.''

Harbers ziet wel een lichtpuntje. "De discussie is nog niet voorbij. Dat is in ieder geval een beter bericht dan we de afgelopen maanden kregen'', aldus de wethouder.

Hij is wel benieuwd wat het Rijk gaat doen om te helpen. "Het moet niet zo zijn dat we weer helemaal opnieuw moeten beginnen. We hebben geen tijd voor ellenlange procedures. Het moet snel duidelijk zijn dat de terreinen op deze locaties van de grond komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.