Home

Achtergrond

Volgende week oordeel ACP over cao

Politievakbond ACP maakt komende donderdag bekend of hij akkoord gaat met het cao-voorstel van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Voorzitter Gerrit van de Kamp zei vandag dat nog niet duidelijk is of het bondsbestuur instemt, zoals de bondsraad van de NPB vrijdag deed. NPB en ACP zijn de twee 'grote jongens' van de vier landelijke vakorganisaties voor politiepersoneel.

Van de Kamp beaamt de stelling van de NPB dat het voorstel van de minister nu formeel is geaccepteerd, omdat de kleinere vakbond VMHP eerder al akkoord ging. "Maar dat wil niet zeggen dat de ACP ook akkoord gaat.'' Het vakbondsbestuur gaat naar de mening van de leden luisteren, aldus Van de Kamp. "Dat heeft de bondsraad van de NPB blijkbaar ook gedaan, alleen kijken de leden er daar blijkbaar anders tegenaan dan de voorzitter.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.