Home

Achtergrond

'Vliegtax kost Schiphol 12.000 banen'

De omstreden vliegtax gaat Schiphol op korte termijn 12.000 banen kosten.

Dat stelde woordvoerder Mirjam Snoerwang van Luchthaven Schiphol vandaag in het tv-programma EénVandaag. Hierbij gaat het vooral om lager opgeleide werknemers, zoals grondpersoneel.

Woensdag bepaalde de rechtbank in Den Haag dat de vliegtax per 1 juli gewoon doorgaat. Vluchten tot 2500 kilometer worden vanaf die datum extra belast met 11,25 euro per persoon. Op langere vluchten wordt een milieuheffing van 45 euro per persoon geheven.

Door deze maatregel wijken verschillende luchtvaartmaatschappijen uit naar luchthavens net buiten Nederland. Zo liet vliegmaatschappij Sky vrijdag weten zijn zondagsvluchten naar Antalya vanuit Weeze, een plaats net over de grens bij Nijmegen, te gaan uitvoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.