Home

Achtergrond

Vlaamse scholier hoeft geen dieren te ontleden

Scholieren in België hoeven geen dode dieren meer te ontleden in de klas.

Tot dusver moesten ze bij de biologieles een konijntje, muis of ander klein dier opensnijden. Het lesonderdeel stuitte echter op veel bezwaren van organisaties voor dierenwelzijn. Een nieuw lesprotocol wijst op alternatieven, zoals videofilms of namaakdieren.

De scholen mogen nog wel zelf beslissen tot de zogeheten dissectie. Een biologielerares van het Groenendaalcollege in Antwerpen gaat door. Ze toont graag de inwendige bouw van het konijn. ,Het gaat om consumptiedieren die anders toch zouden worden opgegeten'', zegt ze vandaag in de Gazet van Antwerpen. "De meeste leerlingen staan zelfs te popelen. Vooral jongens; meisjes durven al eens te denken aan hun konijntje thuis.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.